Sa se vorbeasca pentru civilizatia umana

In favoarea sa, adica.

Fiindca la cata propaganda mincinoasa se vomita peste capul oamenilor, pare ca haosul este mereu la un minut distanta.

Fiindca omenirea se afla sub amenintarea unor sociopati paranoici, agresivi si provocatori.

Prioritatea acelora este minciuna pentru distrugerea civilizatiei umane.

Prioritatile omenirii sunt: supravietuirea – pentru a putea face mai multe lucruri, pacea – pentru a avea timp sa faca mai multe lucruri, prosperitatea – pentru a avea resursele de a face mai multe lucruri si propagarea in afara Pamantului – pentru a se feri de catastrofe care pot distruge intreaga planeta.

Acestea sunt prioritatile sale, fiindca nu a evoluat un milion de ani pentru ca niste nemernici sa o saboteze si sa o distruga in cateva sute de ani; desi razboaie au fost permanent pe Pamant, niciodata pana acum nu a existat posibilitatea ca atat de multe lucruri si vieti sa fie distruse intr-un timp scurt.
Fiindca nu pentru ceea ce vor acei sociopati s-au descoperit si inventat scrisul, agricultura, aprinderea focului, muzica, pictura, arhitectura, medicina, zborul in spatiul cosmic si celelalte care tin civilizatia laolalta. Nu pentru scopurile lor am construit orase. Nu pentru ei facem copii. Nu pentru ei traim, sa luptam si sa murim in razboaiele lor.

Daca sociopatilor nu le place pe planeta asta – si e clar ca nu le place, altfel nu ar face ceea ce fac – pot sa-si gaseasca alta pe care sa ajunga cheltuind marile lor averi sau pot alege sa ramana pana ce vor fi aruncati cu forta din mijlocul oamenilor care vor sa traiasca – fiindca dupa ce face o fapta rea oricine se asteapta la razbunare din partea celor pe care i-a lovit si o fapta rea cum este distrugerea civilizatiei se poate lasa numai extrem de rau pentru cei care ar indrazni. Vor razboi? Atunci, in prima linie cu ei, legati daca de bunavoie nu se lasa.

De ce ar trebui sa ne pese?
Fiindca toti suntem oameni si astfel toti suntem implicati.
Concret, ca sa ce anume?
Ca sa nu traim in teroare din diverse motive.
Si ce se poate face?
Aceia sunt putini, restul suntem miliarde. Printre altele, exista notiunile de “protest pasnic”, “greva”, “val care matura tot”, “interes colectiv”, “sabotaj” si “insurectie”.

Marele om Carl Sagan intreba “Cine vorbeste pentru Pamant?” si incerca sa raspunda.
Aici, mult mai modest insa nu mai putin important, se incearca sa se vorbeasca pentru civilizatia umana. Fiindca destui altii lucreaza impotriva sa.

In imaginea din acest post, Pamantul e la capatul sagetii cu eticheta “Sun’s location” (“Locatia Soarelui”). Acolo, niste nemernici incearca sa distruga putina viata care exista in acea parte din Univers.

Daca acest post ti-a sculat detectorul de cuvinte-cheie, felicitari! Bun venit pe blogul meu, unul din multe asemenea datorita carora ti se poate scula. Exista si detectoare de bullshit, dar probabil ca stapanul nu agreeaza asa ceva, altfel nu ti-ar functiona celalalt din cauza zgomotului de fundal.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s